Îți dorești să candidezi pentru un loc la Școlile postliceale de Poliție/Jandarmi sau la Academia de Poliție, însă nu știi când va fi următoarea sesiune de admitere? Aici vei găsi răspunsul!

Cel mai probabil, în perioada martie-aprilie 2023 se va da start depunerii dosarelor de recrutare pentru Școlile de Agenți de Poliție, Școala de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră, Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi!

Sesiunea de admitere la Academia de Poliție din acest an se va desfășura cu siguranță în vară, cel mai probabil în luna iulie vor începe înscrierile și pentru această instituție!

Pregătirea pentru examenul de admitere la poliție poate fi stresantă, dar este important să rămâi concentrat și motivat. Asigură-te că îți faci timp să înveți regulat și să te odihnești suficient, astfel încât să îți menții atenția la studiu.

Platformele de învățare online, cum ar fi www.AdmiterePolitie.ro, au reușit să simplifice procesul de învățare pentru concursul de admitere, oferind teste cu explicații și materiale de învățare ce pot fi accesibile chiar și de pe telefonul mobil.

La ce materii trebuie să te pregătești?

Pentru Școlile postliceale va trebuie să înveți: Limba Română, Limba Engleză, Legislația specifică M.A.I. și a instituțiilor politice ale statului, Educația civică și cetățenească, Raționament logic.

Pentru Academia de Poliție va trebuie să înveți: Limba Română, Limba Engleză și Istoria României.