Ministerul Afacerilor Interne a decis câte locuri va aloca pentru admiterea la Academia de Politie în sesiunea 2023 și a stabilit calendarul exact al activăților de admitere.

Au crescut numărul de locuri disponibile pentru Academia de Politie?

Din păcate, locurile scoase anul acesta sunt cu mult mai puține decât în anii precedenți!

Pentru Facultate de Poliție au fost scoase un număr maxim de 890 locuri, distribute pe specializări, astfel:

Pentru specializarea Ordine și siguranță publică, forma de învățământ cu frecvență au fost scoase 190 de locuri. Dintre acestea, 100 vor fi alocate Poliției Române, 25 Poliției Penticenciare, 15 DGPI, 25 Poliției de Frontieră și 25 Jandarmeriei. Pentru forma de învățământ FĂRĂ FRECVENȚĂ, unde pot candida doar agenții sau subofițerii deja încadrați, au fost scoase un număr de 50 de locuri.

Pentru specializarea Drept, forma de învățământ cu frecvență au fost scoase 75 de locuri.

Când vor începe înscrierile pentru Academia de Politie, sesiunea 2023?

De mâine, 30 iunie 2023, vor începe înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliție, iar candidați vor putea depune cererea de înscriere până la data de 09 iulie 2023, inclusiv sâmbăta și duminica.

În perioada 18-25 august 2023 se va susține prima probă și anume proba de evaluare a performanței fizice, iar proba scrisă se va susține în data de 29 sau 30 august 2023.

Vă recomandăm să începeți serios pregătirea pentru proba scrisă deoarece timpul este scurt! Puteți rezolva teste și grile explicate chiar de pe telefonul vostru mobile cu platforma noastră!

Care sunt principalele avantaje ale unei cariere în Poliție sau Jandarmerie? AFLA AICI!

Categorized in: