Concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan-Cuza” din București se organizează anual, în perioada iulie-septembrie. Această instituție este recunoscută pentru nivelul înalt de pregătire solicitat și pentru concurența acerbă regăsită la admitere. Numărul mare de candidați a dus la stabilirea unor medii de admitere foarte ridicate.

Candidații vor să afle cu ce medii s-a intrat în anii trecuți pentru a-și evalua șansele de reușită. Echipa AdmiterePolitie.ro îți oferă toate statisticile și detaliile necesare!

Cu ce medii s-a intrat la Academia de Poliție în anul 2023?

SPECIALITATE/ARMĂULTIMA MEDIE
Poliție (OSP) – învățământ la zi9.00
Poliția de Frontieră – învățământ la zi8.15
Jandarmerie – învățământ la zi8.80
Penitenciare (ANP) – învățământ la zi7.35
Drept M.A.I. – învățământ la zi8.75
Poliție – fără frecvență8.80
Poliția de Frontieră – fără frecvență8.75
Jandarmerie – fără frecvență8.90

Mediile de intrare la Academia de Poliție – sesiunea 2022 și 2021: CLICK AICI!

Putem remarca faptul că în anul 2023, cea mai mare medie a fost la specialitatea Poliție (OSP)-ZI. Numărul candidaților înscriși joacă un rol important în stabilirea mediei finale de admitere.

Află ce concurență a fost în anul 2023 la Academia de Poliție: CLICK AICI!

Pentru anul 2024, metoda de calcul a mediei finale a suferit modificări: dacă în sesiunile trecute nota obținută la proba sportivă reprezenta 50% din media finală, începând cu sesiunea 2024, aceasta va conta doar 40% din media de admitere!
Astfel, este foarte probabil să remarcăm o creștere în mediile de admitere, deoarece multe fete au fost trase în jos de nota obținută la proba sportivă!

Acum poți afla ce medie vei obține la concursul de admitere la Academia de Poliție!