Există o mare contradicție în mediul online în jurul gramaticii limbii române și ce anume vor trebui să învețe candidații pentru a fi pregătiți la proba scrisă, atât la Școlile Postliceale, cât și la Academia de Poliție.

Ei bine, vom începe prin a explica pe scurt care e faza cu DOOM 3 și Gramatica Nouă. DOOM 3 este ediția a treia a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române. Ediția a 3-a a DOOM a fost lansată în luna ianuarie a anului 2022 și aduce modificări în ceea ce privește cuvintele și formele corecte ale acestora. În schimb, Gramatica Nouă (GBLR 3) aduce modificări asupra aspectelor de sintaxă și morfologie ale limbii române.

Pentru admiterea la Școlile de Agenți de Poliție/Subofițeri Jandarmi ce se cere?

Conform tematicii și bibliografiei de concurs publicată pe website-ul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascar” – Câmpina la data de 19 aprilie 2023, pentru sesiunea aprilie-iunie 2023, subiectele vor fi realizate în concordanță cu ambele DOOM-uri fără să atingă aspecte care se află în contradicție și se va folosi gramatica veche. Acest lucru se va aplica unitar la toate celelalte instituții de învățământ postliceale.

Cităm din tematică: „Evaluarea răspunsurilor se va face ținând cont de cele două ediții ale acesteli lucrări normative (DOOM2 și DOOM3) fără a fi vizate elemente tratate distinct.”
Tematica și bibliografia poate fi citită în întregime aici!

Vă reamintim că pe AdmiterePolitie.ro puteți rezolva teste și grile explicate atât din DOOM-3, cât și din vechiul DOOM!

Pentru admiterea la Academia de Poliție ce se cere?

Conform Regulamentului de Admitere postat pe website-ul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – București, la limba română se va folosi noul DOOM și anume ediția a 3-a, iar gramatica folosită va fi tot cea veche.

Cităm din tematică: „Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, în vigoare – în vigoare în acest moment este DOOM-3.

Află care este proba sportivă pentru admiterea la poliție! CLICK AICI!

Tematica și bibliografia poate fi citită în întregime aici!